10/5/07

Μαθήματα πολιτικής οικονομίας




Ο Δ είναι εφοριακός και φίλος. Μου έλεγε τις προάλλες ότι του πρότειναν να ενταχθεί στο συνδικαλιστικό φορέα του κόμματος για να μπορεί να βγαίνει για ελέγχους.

Ξέρετε τι είναι οι έλεγχοι ε; Σου λέει η εφορία «για να μη σου κάνουμε έλεγχο, πλήρωσε τόσα». Εσύ ή πληρώνεις επειδή ίσως έχεις τη φωλιά σου λερωμένη, ή τους λες άντε πηδηχτείτε, κάντε μου έλεγχο. Όταν όμως σου κάνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου βρουν κάποιο παράπτωμα ακόμα κι αν είσαι σουβλατζίδικο και τα βιβλία σου τα κρατάει η Deloitte & Touch. «Δεν είναι σωστά τα βιβλία σου, πρέπει να σκάσεις τόσα αν θες να μην πληρώσεις πρόστιμο». Σε συμφέρει γιατί το «σκάσιμο» είναι σημαντικά μικρότερο από το πρόστιμο που μπορούν να σου επιβάλλουν.
Άκου τώρα! Από το ποσό αυτό, περίπου τα μισά είναι των ελεγκτών (δεν είναι ένας), ένα άλλο ποσοστό είναι του προϊστάμενου ή διευθυντή που κινητοποιεί τον έλεγχο, και (κρατηθείτε) ένα περίπου 20% πάει στο κόμμα που είναι στην εξουσία!
Έτσι λοιπόν τα λαδώματα των γαλαζοπράσινων εφοριακών, τροφοδοτούν τα έξοδα που θα αντιμετωπίσει το κόμμα πριν από τις εκλογές.
Ποια έξοδα; Αυτά που θα πληρωθούν στους γνωστούς νταβατζήδες, που θα εξασφαλίσουν ότι θα ακουστεί ο κομματικός υποψήφιος στο τάδε κανάλι (δημοσιογράφοι που κατόπιν γίνονται εκδότες εφημερίδων που παίζουν τα θέματα που εξυπηρετούν το μετρητό).

Κι όπως έχουμε ξαναπεί το μαύρο χρήμα παράγεται από έσοδα, έξοδα, προμήθειες, εξαγορές εταιριών κλπ. Ξέρετε πόσες εξαγορές έχουν ακυρωθεί 10 χρόνια τώρα επειδή κάποιοι «δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά»; Ξέρετε πόσες έγιναν επειδή τα «βρήκαν»;

Τα κόμματα λοιπόν έχουν έσοδα «προστασίας». Ιδιες δηλαδή διαδικασίες με αυτές που επικρατούν στη νύχτα και τα κέντρα διασκέδασης.

Και αυτό γίνεται με διακομματική συναίνεση. Είναι γνωστή φάμπρικα από την οποία τρώνε όσοι είναι κάθε φορά στην εξουσία και κανείς δεν σκοπεύει να καταργήσει παρα το ότι συνιστά εθνική προδοσία.

Κάτσε τώρα εσύ πόπολο και τρώγε φιλολογίες περί «αταλάντευτης στάσης απέναντι στη διαφθορά», για «νταβατζήδες» και κατανάλωνε χρόνο να συζητάς για ομόλογα, συντάξεις, για βιβλία ιστορίας και άλλες πατάτες που σου σερβίρονται.

Υ.Γ. Θυμάται κανείς το Ρεγκούζα που πρότεινε «λάδωμα με μέτρο»; Α, στο καλό, γελάσαμε…


Υ.Γ. 2: O Δ θα ενταχθεί τελικά στο σώμα ελεγκτών. Πρέπει να σπουδάσει τα παιδιά του...

18 σχόλια:

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Αχ αυτός ο άτιμος ο επαγγελματικός προσανατολισμός που έλειπε όταν ήμουν μαθητής! Να επάγγελμα με μέλλον. Και είμαι και σε κρίσιμη ηλικία να αλλάξω επάγγελμα. θα το έχω στα υπόψην για τα παιδιά μου, εφοριακούς θα τους κάνω...
Την καλησπέρα μου.

K-Top είπε...

Τέτοια γράφε και εσύ και θα περάσεις καλά στην μπλογκοαπαγόρευση! Στο ίδιο μπουντρούμι με τον Nada θα σε βάλουνε!!! :p

ανεστης είπε...

@ επιστήμονας
Κομματόσκυλα εννοείς, γιατί κι εφοριακός να μην είσαι, αν είσαι του κόμματος τη βρίσκεις την άκρη.

@atron
Θα καθαρίσει η διεθνής αμνηστία... και μετα πο χρόνια θα πάρω σύνταξη αντιστασιακού (@@)

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Ανέστη συγνώμη,
Αλλά ο Δ και ο κάθε Δ είναι υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση που περιγράφεις παραπάνω.Στα παιδιά μας τουλάχιστον πρέπει να δίνουμε άλλα πρότυπα.Τι θα πει αύριο στα παιδιά του ο Δ.Σας σπούδασα με χρήματα που έβγαλα εκβιάζοντας μαγαζάτορες;
Ο δικός μου Πατέρας μέχρι που ξενιτεύτηκε για να με σπουδάσει και η Μάνα μου ξενιχτούσε στα νοσοκομεία σαν νοσοκόμα για να με μεγαλώσει.

ανεστης είπε...

Τιμή τους και καμάρι τους που πάλεψαν και για ότι κατάφεραν. Τώρα μπορούμε να περιμένουμε απο τον Δ να σώσει την τιμή αυτής της χώρας όταν δεν έχει ούτε αυτός αυτά που του οφείλει το κράτος; Δωρεάν παιδεία της προκοπής; Δωρεάν υγεία; Όταν βλέπει το ποιοι και πως τρώνε, δε θα προσπαθήσει να επιβιωσει λες; Αν δε τα πάρει αυτός θα τα πάρουν οι άλλοι... (αν και εμείς είμαστε οι άλλοι τελικά).

Unknown είπε...

Εννοείς τις περίφημες 5 ετίες?
Που σου στέλνουν ένα χάράτσι και αν αρνηθείς να πληρώσεις σου κάνουν φύλο και φτερό τα κιτάπια μέχρι να σου βρουν κάτι και να σου βάλουν πρόστιμο?
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μπουνταλάδες !Τι μπορούμε να κάνουμε γιάυτό?

ανεστης είπε...

Δεν είναι μπουνταλάδες, ξέρουν τι κάνουν. Είναι πολύ σφιχτά χτισμένο το σύστημα.
Κάρφωμα και σύλληψη επ αυτοφόρω την ώρα του λαδώματος μέχρι να φτάσει το σκατό στον ανεμιστήρα και να ξεσκεπαστεί η οργανωμένη κομπίνα.
Κι ας πιαστεί κι ο φίλος μου ο Δ στη διαδικασία.

kelly alamanou είπε...

Κα΄ποτε τρώγανε οι λιγοι,μετά ήρθε η αλλαγή και αρχισαν να τρώνε οι πάντες..
Αλλά σήμερα είχα μία δύσκολη μέρα και δεν θέλω να πω κάτι άλλο.
απ΄ντησα στην προσκληση επίσης.
Καλησπερούδια αα

Unknown είπε...

Δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω g.account
έκανα ένα αλλά δεν ξέρω αν βγάλει το μέσατζ
Μπορείς να βάλεις την άλλη όψιον ώστε και οι άλλοι μπλόγκερς να μπορούν?

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Στην τελευταία φορολογική μου δήλωση με ρώτησε η λογίστριά μου αν έχω να παρουσιάσω έξοδα γιατί διαφορετικά θα με τσεκουρώσει η εφορία. Αργότερα κατάλαβα πως στην Ελλάδα βάσει νόμου ο μη-καταναλωτισμός, η αποταμίευση τιμωρούνται με επιπλέον φορολογία! Καλό ε; Το επίσημο κράτος σου λέει να μην αφήσεις δεκάρα στην άκρη γιατί αλλιώς θα σε τιμωρήσω! Μήπως να ζητήσω συγγνώμη και να εξομολογηθώ στον παπά της ενορίας μου που δεν έχω πάρει ακόμα καταναλωτικό δάνειο;

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Α παπαπαπα!!!!
Τι είναι αυτά τα πράγματα!!!

Γίνονται στη χώρα μας τέτοια αίσχη?

ΦΡΙΤΤΩ!!!!



υ.γ.1 ξέρεις πόσα παίρνουν οι καθαρίστριες στο ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ?...σκοτωμός γίνεται για μια θεσούλα έστω και στο διάδρομο!

υ.γ.2 ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙΦΩ στη θέση του ΧΑΛΙΦΗΗΗΗ!!!!

:(((

patsiouri είπε...

Γι αυτό όσοι δέν έχουμε κανείς να μήν κάνει παιδιά...άει σιχτίρ, τέτοιος καραγκιόζης πρέπει να γίνεις για να τα μεγαλώσεις όπως τους αξίζει...

Unknown είπε...

Καλά κρασιά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σταματήσει σε αυτό το κράτος είναι οι δήθεν "έλεγχοι". Χρειάζονται πολλοί "Τριανταφυλλόπουλοι" και "Ευαγγελλάτοι" με κρυφές κάμερες για να τους ξεμπροστιάσουν...

μαριάννα είπε...

Το θέμα γνωστό και πονεμένο και πολύ τρυφερά(:Ρ) το περιγράφεις. Όταν ακούω διακoμματική συναίνεση μου σηκώνεται το πετσί, όπως κι όταν ακούω οικουμενική κυβέρνηση. Θυμόσαστε; Το πήδημα λέω από παντού.
Κάποιες στιγμές το άλογο και το παράλογο των ελληνικών ισχυουσών διατάξεων, νιώθω να με τρελαίνει και γι αυτό καταφεύγω στην Τέχνη. Αυτό που έγραψε ο απειρωτας για την οικονομία και τον υποχρεωτικό καταναλωτισμό, ένα από τα τραγικά. Όπως τραγικά και άπειρα άλλα σημεία, που σε κάνουν να νιώθεις το κράτος σου απέναντί σου. Χωρίζεις ή χηρεύεις σου κόβουν το επίδομα γάμου. Φεύγει ο ένας μισθός δηλαδή από το σπίτι, εννοείται ότι τα παιδιά μένουν, πληρώνεις πλέον τα πάντα μόνος, σου κόβει και το επίδομα. Εμ πήρε τη Ουκρανή του ο μάγκας και την έκανε, μένει η άλλη με τα παιδιά και με μισθό κουτσουρεμένο. Βράστα σύντροφε! Τα λέμε τα ξαναλέμε, ευτυχώς όπως είπες θα μας γλιτώσει η Διεθνής Αμνηστία. Καλός ο διάλογός σας με τον/την atron! Γέλασα...

ανεστης είπε...

@rodoula
κοινωνικοποίηση της μίζας! Γι αυτό και οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν φακελλάκι. Είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους!

@patsiouri
Η να κάνουμε παιδιά και με΄τα να φύγουμε όλοι μαζί. Μαζική μετανάστευση. Να δούμε μετα απο ποιους θα τα παίρνουν.

.liketobite είπε...

Το θέμα είναι να μην βρεθείς στα δίχτυα τους. Γιατί αν σου τύχει... άσε καλύτερα. Ο πατέρας μου ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ δηλαδή δημόσιος υπάλληλος αλλά βαθιά νυχτωμένος! Τα τελευταία 5-6 χρόνια πριν βγει στη σύνταξη έτυχε να τον πλησιάσουν τα κομματόσκυλα. Εκείνος επειδή αρνήθηκε την οποιαδήποτε επαφή και ανάμιξη ξέρετε που κατέλειξε; Με δυσμενή μετάθεση να οδηγεί κάθε μέρα περί τα 120 χλμ για να πάει στη δουλειά του μέχρι τη συνταξιοδότησή του!

καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Γητεύτρια:
Δια νόμου δικαιούσαι το επίδομα γάμου (10%) όταν πάρεις διαζύγιο. Αν δε στο δίνουν, παρανομούν, σε κλέβουν, κλπ.

Στο λέω με βεβαιότητα.

μαριάννα είπε...

@ espoir

Δε φαντάζεσαι τι δώρο μου κάνεις σήμερα! Χρωστάω κέρασμα δεν το συζητώ!
Η εκκαθαρίστρια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκω, που τυχαίνει να κατάγεται από την περιοχή του πρώην, πριν βγει το διαζύγιο και έχοντας ακούσει ότι χωρίσαμε, μου είπε να δηλώσω το διαζύγιο για να κοπεί το επίδομα. Και τότε τα είχα πάρει άγρια γιατί ήμουν ακόμα σε διάσταση. Εν τω μεταξύ έχοντας κοινό δικηγόρο φίλο, και όντας στο εξωτερικό, τον είχα εξουσιοδοτήσει για τις υπογραφές. Ο οποίος θεώρησε καλό να μη με ειδοποιήσει όταν εκδόθηκε το διαζύγιο. Και το έμαθα ένα χρόνο μετά. Κι έτρεμα στην ιδέα ότι θα μου τα κρατούσαν μαζεμένα και δεν είμαι για τέτοια τώρα...
Οπότε το νέο σου ήρθε ως δώρο αναπάντεχο. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ ειλικρινά.