7/12/07

Το περιβάλλον μπορεί να περιμένει

Απ ότι ψιθυρίζεται, αυτό το «σβήσιμο» του ρεύματος που οργανώνεται από την ελληνική bloggoσφαιρα, οργανώνεται και στη Γερμανία αλλά για άλλους λόγους.
Εκεί γίνεται για να προκαλέσει awareness για την υπερθέρμανση του πλανήτη, οι αφορμές είναι δηλαδή καθαρά περιβαλλοντικές.

Δεν μου φαίνεται περίεργο, εμάς ακόμα μας απασχολούν τα θέματα του μικρόκοσμού μας, παίζουμε με τη ΔΕΗ και τα τιμολόγιά της, με τον ΟΤΕ και τους μετόχους του (τώρα στην κυβέρνηση δεν αρέσουν τα κεφάλαια που «εκπροσωπεί ο Βγενόπουλος» οπότε και θέλουν να καταργήσουν τα δικαιώματα που έχει ένα μέτοχος!).

Δεν ξέρω αν έχουν ενημερωθεί οι φίλοι bloggers για τη ρύπανση που προκαλεί o λιγνίτης που είναι το βασικό καύσιμο της ΔΕΗ (εδώ ένα σχετικό ενημερωτικό της Greenpeace) και αν σκέφτονται να διαμαρτυρηθούν ΚΑΙ για αυτό το λόγο. Όχι ε;


Καλά λοιπόν, το περιβάλλον μπορεί να περιμένει υποθέτω, ελπίζω ότι όταν αποφασίσουμε να μη βλέπουμε μόνο το δέντρο, θα υπάρχουν ακόμα δάση να δούμε!





Άλλωστε η σχέση μας με το περιβάλλον είναι γνωστή: Ελληνας είναι αυτός που όταν ακούει οτι με το λιώσιμο των πάγων θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας, αγοράζει φτηνό οικόπεδο λίγο πιο μέσα, περιμένοντας να γίνει παραθαλάσσιο αργότερα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσκ-τσκ-τσκ... Κακούλης που είσαι. Ταιριάζεις απόλυτα με τους Unearthly Trance, που ακούω τώρα, δουλεύοντας και κάνοντας μασούρια τα νεύρα των γύρω μου (τους έχω βάλει λίγο δυνατά...). Α, να μην ξεχάσω, για τον Έλληνα, περιβάλλον είναι όπου μπορούμε να βρωμίσουμε χωρίς να μας πάρουν εκείνη την ώρα χαμπάρι...
Υ.Γ.: σου έχω πει ότι μου αρέσει η εκλεκτικότητα και ο -καλώς νοούμενος- ελιτισμός των ακουσμάτων σου;

Ανώνυμος είπε...

(...Δεν έχω με τίποτα όρεξη για δουλειά). Επίσης, τον Βγενόπουλο εγώ δεν τον ξέρω. Ξέρω, όμως, ότι ο Αλογοσκούφης έσκιζε τα βυζιά του για να βρει "στρατηγικό εταίρο" για τον ΟΤΕ. Τώρα που ο ΟΤΕς βρήκε στρατηγικό εταίρο, γιατί ο Αλογοσκούφης σκίζει τα βυζιά του, να μην τον ελέγχει η MIG; Δεν είναι αυτή καλός στρατηγικός εταίρος; Ή, μήπως, στο πλαίσιο της "εταιρικής διακυβέρνησης" (μη χέσω...) ο στρατηγικός εταίρος αρχίσει να ελέγχει και λίγο τι παίζει με τον ΟΤΕς; Α;

Agobooks είπε...

Ακριβώς!
Οικόπεδα με θέα το...πάγο!

K-Top είπε...

χαχαχαχαχα η ατάκα με το οικόπεδο είναι θεική!!! Νεοέλληνες rulez!!! :p

patsiouri είπε...

Ετσι ρε φίλε...Νεοέλληνες...
Στο λεωφορείο είχα ακούσει έναν που πανηγυριζε πως θα πουλήσει τη μονοκατοικία που κληρονόμησε στην Πλάκα (γκρρρρ...) και θα ρίξει ένα τρίπατο στο Μπουρνάζι "πόύδρα!!!"
Μάλλον ζάχαρη εννοούσε...

Ανώνυμος είπε...

Ααα..φυσικά αθάνατοι νεοέλληνες!Ακόμα πιο φοβεροί είναι οι επαρχιώτες,η απληστεια σε όλο της το μεγαλείο.Προχθές περασα απο το καφενείο και ο καφετζής περιφανευόταν ότι εχει λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης και δεν πληρώνει φορτηγό να του αδειάζουν τον βόθρο.Πετάει τα τα σκατά στην γεώτρηση που έχει στην αυλή του για να ποτίζει τα μαρουλάκια και τα λουλούδια του.Έλεός,τα ίδια υπόγεια νερά περνάνε από τις γεωτρήσεις όλςν μας και αυτό το τέρας το είχε καμάρι που τα μόλυνει συστηματικα!
Τι να πω..έμεινα άναυδη!

roidis είπε...

θλιβερό, με τι να πρωτοπιαστείς σ'αυτή τη χώρα.

BioLogos είπε...

@μαραμένα σύκα
ο σύλλογος τεράτων άπληστων επαρχιωτών στις 25 δεκέμβρη καλεί όλους του επαρχιώτες μπλόγκερζ να τραβήξουν 3 φορές το καζανάκι για να καθαρίσει η γεώτρηση από τα επικίνδυνα χημικά/ραδιενεργά/τοξικά απόβλητα του βόθρου.

testsd1222 είπε...

ena dikio to exeis...
San moda pou exei ginei to bloggin sto elanta oi blog"pelates" trwne oti kukloforisi sti piatsa, autousio xwris krisi!

O ellinas apexei polu apo to stadio ths sullogikothtas kai tis drasis gia to koino olwn, afou ws gwnston oloi ma oloi koitazoue th parth mas.



regrets

ανεστης είπε...

Μην παραπονιέστε παιδιά.
Το γεγονός οτι η Ελλάδα είναι 100 χρόνια πίσω απο όλους, είναι επειδή ελπίζουμε ότι στο τέλος του κόσμου, θα έχουμε ακόμα 100 χρόνια ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Lol! Πήγα να σου πω μπραβο για το ποστ αλλά τώρα είδα το τελευταίο σου σχόλιο, με έστειλες.

*για τους λιγνίτες-> πολύ πονεμένη ιστορία

*η μουσική σούπερ και πάλι

Καλή εβδομάδα!