7/7/08

Ανθρώπινες συναυλίες!

Τυχεροί όσοι πατριώτες θα μπορέσουν να βρεθούν στο Sani Festival στις 11 Ιουλίου. Εμφανίζεται μια παρέα καταπληκτικών Κουβανών. Ο Roberto Fonseca, ο Omar Sosa και ο θρύλος Chucho Valdes.
Επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω τον πρώτο, τον νεαρό Fonseca δηλαδή που θεωρώ οτι είναι ότι από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα που παρουσιάστηκαν τελευταία στη Jazz με λατινοαμερικάνικα χρώματα.


Παραθέτω εδώ κάποια τεμάχια για να τα αξιολογήσετε και μόνοι σας (στο πανέμορφο El Niejo ακούγεται και ο μακαρίτης μεν -θεός δε- Ibrahim Ferrer).

Fonseca


Οι εμφανίσεις αυτές που οργανώνονται από το Sani Resort (και αυτών που ακολουθούν: Amadou & Mariam, Tinariwen και Marta Sebastyen) αλλά και οι εμφανίσεις των Madeleine Peyroux και Omara Portuondo στο Lagonisi Resort είναι ένα μεγάλο και ποιοτικό βήμα στη διοργάνωση συναυλιών αλλά και τον διαχωρισμό -επιτέλους- του κοινού των συναυλιών.

Ποιοτικά ονόματα (για μυημένους φυσικά που δεν «έτυχε» απλά) σε λογικότατες τιμές (ακόμα και στο Lagonisi) με ανθρώπινες συνθήκες.

Για να μη διαμαρτύρεται και ο Khlysty, αν και το θεωρώ απίθανο να παίξουν οι Unkle σε κάποιο resort!

Και σ’ ανώτερα λοιπόν! Οι υπόλοιποι, be my guest, καλή διασκέδαση με τη Madanna! (με “a”).

Υ.Γ. Ένα φοβάμαι μόνο: Είναι γνωστή η παραδοσιακή αγένεια του έλληνα ως ακροατή συναυλίας. Ιδιαίτερα σε μικρούς χώρους, άνθρωποι που απλά ήθελαν να βγουν με την παρέα και να πουν τα τελευταία κουτσομπολιά τυχαίνει (πως;) να βρεθούν σε χώρους όπου άλλοι προσπαθούν να ακούσουν και να απολαύσουν. Οι φωνές τους ανταγωνίζονται την ένταση της μουσικής. Γιατί ρε παιδιά; Παίξτε με τα κινητά σας, αλλά κάντε ησυχία που να πάρει η ευχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: