11/9/08

Όταν όλη η Ελλάδα βγάζει λεφτά από οικόπεδα γιατί οι καλόγεροι να μείνουν απέξω;



Ο Δήμαρχος Ζαχάρως με τη λίμνη Καιάφα, τώρα ο κοινοτάρχης που θα χτίσει την Ελαφόνησο, απο άκρη σε άκρη ανοίξανε οι ορέξεις του κάθε λαμόγιου, που έβαλε στο στόχαστρο την κάθε περιοχή natura, τον κάθε βιότοπο, τον κάθε αρχαιολογικό χώρο (άλλωστε με τους αρχαιολογικούς χώρους τα Αθωνικά μοναστήρια δεν τα πήγαν ποτέ καλά και είναι πολύ διαφωτιστοκός ο Αλεξάκης με το "μ.χ.").


Και οι κυβερνώντες δεν κάνουν τίποτε για να προστατεύσουν περιοχές, να φρενάρουν τις άνομες μπίζνες, να υπερασπισθούν νόμο και τάξη. Αντίθετα τις διευκολύνουν κιόλας, με ιδιαίτερο ζήλο, με τρόπο που δεν είχε την τιμή να γνωρίσει η καθημερινή επιχειρηματικότητα από απλούς υπηκόους του σουλτανάτου του τζατζικιστάν!


Τελευταίοι στη λίστα του ΟΟΣΑ (πίσω από την Αλβανία στο συγκεκριμένο θέμα), με γραφειοκρατικές διαδικασίες που φρενάρουν για μήνες τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Εκτός αν...

Εκτός αν παρεμβαίνουν οι «δικοί μας» και καθαρίζουν. Τότε οι υποθέσεις καθαρίζονται με συνοπτικές διαδικασίες, μπαίνουν στη μέση τα σόγια, περνάνε τροπολογίες με βαποράκια «μπουνταλάδες» πολιτικούς που δεν κατάλαβαν, δεν άκουσαν (δεν το λεω εγώ ο εισαγγελέας το λεει και ο ίδιος ο κ. Γεροντόπουλος για τον εαυτό του), αλλάζουν νόμοι και εξαφανίζεται ως δια μαγείας η υποχρέωση δημοσίευσης αποφάσεων στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», ότι δεν είναι παράνομο γίνεται και ηθικό. Αλλά είναι και τεράστια η σπουδή με την οποία το παράνομο γίνεται επίσης εν κρυπτώ οριακά νόμιμο με ένα μικρό πηδηματάκι έτσι ώστε να γίνει το τεράστιο ηθικό άλμα!

Ίσως δηλαδή άρχισαν οι κυβερνώντες να συνειδητοποιούν οτι η μόνη οικονομική ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από τα αναξιοποίητα οικοπεδα στην υπηρεσία του νεόπλουτου ονείρου και του μετρητού.
Ανάπτυξη όχι του τόπου, όχι της οικονομίας, αυτή άλλωστε θα την φροντίσουν οι φορολογικές εισφορές των υπηκόων (αυτών που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν). Αλλά ανάπτυξη των οικονομικών του σογιού, των φίλων, των κολλητών, έτσι που και να επανεκλεγεί ο πολιτικός διαμεσολαβητής (με τη βοήθεια της επιρροή και του χρήματος), αλλά και να μείνει και σχετικά καθαρό το «πόθεν έσχες» αφού ο κονομημένος της οικογένειας θα είναι τα τέκνα, η σύζυγος και άλλοι αλλά ποτέ ο ίδιος.

Μια οι κοινοτάρχες και οι δήμαρχοι, μια οι CEO των μοναστηριών με τα σουλτανικά φιρμάνια, φτάνουμε να ξεμένουμε από χώρους που μπορούν να καταπατηθούν. Οπότε προβλέπεται κύμα επιδρομής σε ότι έχει απομείνει για να μην προλάβουν άλλοι. Θα πάρει πολλές παρατάσεις το κτηματολόγιο...
Υ.Γ. : Πως γίνεται να μη μπορούν να συντάξουν ένα προυπολογισμό, να μη ξέρουν πως να πιάσουν την παραοικονομία, να μη μπορούν να φέρουν επενδύσεις, αλλά σ' αυτά τα "αβαβά" να βρίσκουν μια χαρά λύσεις και να διαπρέπουν;
Υ.Γ.2: Μήπως να αναλάβει κανένα υπουργείο ο επαγγελματίας μοναχός Εφραίμ;
Υ.Γ. 3: Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά στο υπουργείο εσωτερικών των ΗΠΑ. Μακάρι κι εδώ να είχαμε τέτοια και όχι απο τα άλλα τα "αβαβά".

3 σχόλια:

K-Top είπε...

Είσαι εγκάθετος και ζηλιάρης επειδή δεν έχεις μπάρμπα στη βουλή!

Επίσης είσαι σιχασιαρης επειδή σου μυρίζουν οι κατουρημένες ποδιές.

Είσαι οπισθοδρομικός επειδή αρνείσαι να φιλήσεις τις κατουρημένες ποδιές και μάλιστα τη στιγμή που η μόδα επιβάλλει υπερβάλλον ζήλο, πράγμα που σημαίνει ότι το φίλημα δεν είναι αρκετο. Χρειάζεται να τις γλύφεις πλέον και ενίοτε να τις τρως.

Τέλος, είσαι υποκινούμενος σιωνιστής μασώνος, αντιορθόξος και λασπολογείς τον φάρο του έθνους, την ορθοδοξία και την εκκλησία που ότι πλούτο συγκεντρώνει τον μαζεύει για να αντισταθεί στον αντίχριστο και τη νέα τάξη πραγμάτων (το είπε και ο Παστίτσιος).

ανεστης είπε...

@Ατρον
Σε όλα έχεις δίκιο, μιά ερώτηση μόνο: Ο παστίτσιος ποιός είναι;;

K-Top είπε...

Ο Πάτερ Παστίτσιος: φανταστικό πρόσωπο που έχει βγάλει 32 βιβλία με 169 προφητείες τα οποία δίνονται δωρεάν απλά πρέπει να καταβάλλεις και 149 ευρά για τον αγώνα ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων.

ΥΓ. Το κοπυραιτ για τον Παστίτσιο το έχει ο σύντροφος Brainsick (http://brainsickblog.blogspot.com)