17/2/09

Ας γίνει μάθημα η καταδίκη για το αυθαίρετο Mall

Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.
Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.


Η είδηση είχε φτάσει στο mail μου πριν μερικές μέρες αλλά από ανεξακρίβωτη πηγή και πριν την αναδημοσιεύσω θέλησα να κάνω μια αναζήτηση να την επιβεβαιώσω. Φυσικά δεν βρήκα τίποτε απολύτως. Ούτε σε μεγάλες και «ανεξάρτητες» εφημερίδες ούτε πουθενά!

Τώρα η είδηση έχει αναδημοσιευτεί και στο ΣΚΑΙ (με δύο λόγια) και στο TVXS (με περισσότερα).

Η μη δημοσίευση της είδησης για την καταδίκη Τζανίκου δείχνει πάρα πολλά για το πως λειτουργούν τα σημερινά ΜΜΕ σε περιπτώσεις όπου θίγονται τζίροι και επιχειρηματικές συμμαχίες, χορηγίες και κολλητιλίκια.


Η είδηση έχει ιδιαίτερη αξία και για όσους κόπτονται για την «διπλή ανάπλαση» Βωβού- ΠΑΟ, που έπαθαν μια κρίση υστερίας όταν έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όταν δεν γίνονται προσφυγές, οι ασύδοτοι "άρχοντες" φυτεύουν αυθαίρετα αίσχη σαν αυτό του Mall με μη-αναστρέψιμες επιπτώσεις.


Και φυσικά το -επισήμως αυθαίρετο πλέον- Mall, παρά το ότι στήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες άρπα-κόλα σε μια περιοχή χωρίς προσβάσεις, χωρίς υποδομές, σε ένα από αυτά τα καταραμένα «Ολυμπιακά ακίνητα», δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί, όπως δεν θα κατεδαφιστεί το αυθαίρετο Μαγγίνα, Σουφλιά κλπ, όπως θα γίνει κάποια στιγμή με κάποια παράνομη κατοικία κάποιου «ανωνύμου».


Η φωτογραφία είναι απο το TVXS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου " Να καγχάσω τώρα ή αργότερα? Εχεις ακουστά για τη βίλα της χήρας Τσαούση και το πως αυτή μεταπουλήθηκε στον γνωστό εργολάβο Εμφιετζόγλου ( αφού νύχτα και στα μουλοχτά έγινε άρση της δεσμευσης του συγκριμένου οικοπέδου και μεταφορά συντελεστού δόμησης απο τα Πατήσια στο Μαρούσι?) επί δημαρχίας Π. Τζανίκου, με κάποια ανταλλάγματα από τα οποία ,ομως ποτέ δεν επωφελήθηκαν οι Μαρουσιώτες!
Πιστεύεις οτι τυχαία ο ζαχαροπλάστης που έχει το Πανόραμα τον έκανε ασήκωτο στο ξύλο? χαχαχ Ο συγκεκριμένος δήμαρχος είχε δεχτεί επιτροπή πολιτών στο γραφείο του στο Δημαρχείο οπλοφορώντας! Η λέξη Μαφία σου θυμίζει τίποτα? λεπτομέρειες όχι απο δώ..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως είναι από τις λίγες αυτές αποφάσεις για αιρετούς. Και έχει ιδιαίτερη σημασία αφού συχνότατα οι τοπικές αρχές είναι μπλεγμένες σε τέτοιες κατασκευές και σχετικές αδειοδοτήσεις.