18/12/09

Δημόσια έσοδα απο... δίδακτρα!

Αυτό τον καιρό ελπίζω να μη χρειαστείτε δικηγόρο γιατί είναι όλοι απασχολημένοι.

Ακόμα κι όσοι δεν είχαν εμπειρία στη δημιουργία εταιριών στο εξωτερικό, τώρα μ’ αυτό ασχολούνται. Από τη στιγμή που ο ΓΑΠ ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει με 90% τα bonus των τραπεζικών (και φυσικά χειροκροτήθηκε από το κομματικό ακροατήριο), ένας ολόκληρος κλάδος ασχολείται με το πώς θα μεταφέρει τις αμοιβές στο κοντινό εξωτερικό.
Δηλαδή σε χώρες της Ε.Ε. (οπότε δεν είναι και off-shore και άρα πρωθυπουργάρα μου δεν μπορείς να φορολογήσεις τις συναλλαγές), που έχουν μόνο 10% φορολογία (και άρα δεν μπορείς να ξανα-φορολογήσεις) και όπου μιλάνε ελληνικά.

Εκεί λοιπόν που η εφορία έπαιρνε το 40% των αμοιβών αυτών, τώρα θα μείνει χωρίς τα έσοδα αλλά τουλάχιστον θα έχει την ευαρέσκεια των πιο λαϊκιστών. Λίγο τόχεις;

Κακά τα ψέματα, με πορδές δε βάφονται αυγά, ( η γιαγιά μου το έλεγε αυτό και συγγνώμη αν σας θυμίζω Λαζόπουλο). Αν θες δηλαδή να βρεις έσοδα, πρέπει να δημιουργήσεις ρήξη με τη νεοελληνική κοινωνία. Να πιάσεις τη διαφθορά που «ιδιωτικοποιεί» (υπεξαιρεί) τα δημόσια έσοδα, άρα να τα βάλεις και με τους δικούς σου, με τους κομματικούς σου οπαδούς.

Αλλά υπάρχει κι ένας επίσης απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να φέρεις άμεσα χρήμα. Το έχω πει και παλιότερα αλλά θέλω να το επαναλάβω μπας και πέσει κανένα μάτι περισσότερο και πάρει ιδέες.

Είναι δεδομένη η αδιαφορία μας για τους νόμους ; Είναι!
Δείτε πως όλοι καπνίζουν παντού ενώ ισχύει νόμος απαγόρευσης.
Κι ενώ τη μεταφράζουμε σαν «μαγκιά», στην ουσία είναι ένα από τα χειρότερα γνωρίσματα της φυλής μας, αυτή η «μαγκιά» στην ουσία στρέφεται εναντίον των υπολοίπων, διότι οι νόμοι και οι κανονισμοί συχνότατα είναι κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς.

Με δεδομένη την ασυδοσία μας, την πλήρη περιφρόνηση για τους νόμους (και παίρνω ένα ακόμα πρόχειρο παράδειγμα: τον τρόπο που οδηγούμε, που έχει και θύματα), θα μπορούσε να βγει στο δρόμο η ομάδα Δ π.χ. και να μαζέψει χρήμα. Άλλωστε τον καιρό που δεν πατάνε διαδηλωτές τι κάνουν;

Αν λοιπόν αρχίσει να αντιστοιχεί ένα πρόστιμο σε κάθε λαλάκα που βλέπουμε καθημερινά να παραβιάζει κόκκινο, να οδηγεί με το ένα χέρι στο τηλέφωνο (σου' χω νέα, βγήκαν ακουστικά!), να κλείνει διασταυρώσεις, πεζοδρόμια, διαβάσεις, να οδηγεί επιθετικά και επικίνδυνα (και πάει λέγοντας), όχι μόνο θα γεμίσουν τα ταμεία σε χρόνο ρεκόρ, αλλά και θα περάσουμε και την πιο χρήσιμη περίοδο στην νεότερη ιστορία μας.

Βάλτε τώρα κι όλες τις άλλες περιπτώσεις αυθαιρεσίας και παραβάσεων και υπολογίστε σε πόσο χρόνο θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα.
Θα εκπαιδευτούμε δηλαδή, θέλουμε δεν θέλουμε και μάλιστα χωρίς να πρέπει να ζήσουμε στο "εξωτερικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: