4/1/11

Οι αναπλάσεις, οι εργολάβοι, η Monopoly




Σύμφωνα με δημοσίευμα στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής ετοιμάζεται να δρομολογηθεί μεγάλης κλίμακας ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή της Πατησίων.

Δε λέω, χρειάζονται αυτά, ολόκληρο το λεκανοπέδιο θα πρέπει να αναβαθμιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά έχω μερικές ερωτήσεις:

Πότε αποφασίστηκε αυτή η μεγάλης κλίμακας παρέμβαση; Απο πότε βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλοντος;

Σε ποιους έγινε γνωστή αυτή η ανάπλαση του άξονα της Πατησίων;

Ποιοι εργολαβικοί όμιλοι έκαναν ΠΡΟΣΦΑΤΑ μεγάλες αγορές ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή "Αγγελοπούλου - ΟΤΕ";

Γατί ανακοινώνεται τώρα που "ολοκληρώθηκε" το κύμα αγορών;

Δε λέω πως πρόκειται σώνει και καλά για σκάνδαλο, πως έγινε κάτι εν κρυπτώ, πιθανά να ήταν γνωστό στους ευρύτερους κατασκευαστικούς κύκλους αλλά τυχαίνει να έχω ακούσει τα σενάρια για την περιοχή εδώ και καιρό ως "φήμη". Ξέρω πως τα "φιλέτα" έχουν ήδη αλλάξει χέρια. Και ξέρω πως στην πιάτσα του real estate ΔΕΝ ήταν γνωστή η ανάπλαση πριν απο εναμιση χρόνο που έγιναν οι επενδύσεις.

Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας συνεισφέρει.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα είναι -δε με νοιάζει η διαβούλευση παρά μόνο ως αρχή- αν οι αναπλάσεις θα είναι οικοδομικές ή με στόχο την αύξηση των ελεύθερων εκτάσεων και πρασίνου.

ανεστης είπε...

Καλημέρα Δήμο.
Αν κρίνουμε απο τον τρόπο που έγινε όλη η δουλειά, οι αναπλάσεις μάλλον θα είναι αυτές που θα εξυπηρετούν τις εμπορικές χρήσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί απο τους επενδυτές.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό ακριβώς φοβάμαι κι εγώ...