5/4/11

Μάθαν πως διαβουλευόμαστε, πλακώσανε και οι...

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε σχέδιο νόμου για διαβούλευση με τίτλο: «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Πατήστε σε οποιοδήποτε κεφάλαιο του νόμου κι απολαύστε στα σχόλια το χαμό που γίνεται.
Ο οποιοσδήποτε νοιώθει φιλόζωος αισθάνεται πως είναι σε θέση να προσθέσει τη μοναδική του σοφία στη φιλοσοφία του νομοθέτη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αναπτύσσουν και διάλογο με όσους έχουν διαφορετικές απόψεις. Άλλοι καταθέτουν τρυφερές ιστοριούλες.

Πραγματικά τέτοιο χαμό, τόση αμορφωσιά, τόση έλλειψη μέτρου και κοινής λογικής δεν έχω ματαξανασυναντήσει. Θα μου πεις πως έτσι καινούριος όπως είναι ο θεσμός της διαβούλευσης, είναι λογικό να παρατηρηθούν οι παιδικές ασθένειες.
Ναι, αλλά αν ρίξετε μια ματιά θα παρατηρήσετε πως το επίπεδο της διαλεκτικής είναι όχι ανάλογα "παιδικό" αλλά φρικτά παιδαριώδες.

Περάστικά σε όποιον επιχειρήσει να βάλει μια τάξη σε όσα εκτοξεύονται εκεί μέσα και να βρει μέσα σ' αυτό το χαμό τα λίγα πράγματα που οφείλουν να ενσωματωθούν στο τελικό νομοσχέδιο.
Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα πρέπει να του δοθεί.

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ανέστη, αυτή είναι η δυσκολία της πολιτικής. Να έχεις να κάνεις με κόσμο που θέλει να πει τον πόνο του σε κάθε πρόταση που καταθέτεις. Έχεις να απαντήσεις στις απαιτήσεις δεκάδων διαφορετικών ηθικών στερεοτύπων κι ευαισθησιών. Εξαιρετικός τίτλος...

ανεστης είπε...

@Δήμο
είναι και που σε άλλα νομοσχέδια επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή.
Εδώ το θέμα το βρήκαν "εύκολο" και του έδωσαν και κατάλαβε. Αν τους ρωτήσεις κιόλας θα σου πουν πως συνεισέφεραν στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου!

Θανασης Ξ. είπε...

Μέχρι και τα ..αδέσποτα θα αξιοποιήσουμε καλέ !! Κάτι τσιπάκια, κάτι 'πιστοποιήσεις' πήρε το μάτι μου :)))))))))))))...

Xavier είπε...

Είναι και το άλλο. Ξαφνικά πετάς ένα "διαβούλευση" και περιμένεις να αναβιώσει η Πνύκα; Αν δεν υπάρχει εκπαίδευση πάνω σε αυτό το θέμα τι περιμένεις; Ένα μάθημα "Αγωγή του Πολίτη" θυμάμαι στο σχολείο και γελάω...

Και τώρα θυμήθηκα μια κυρία από κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, που μου έλεγε πως τα παιδιά της εκεί στο σχολείο διδάσκονται τα βασικά της εργατικής νομοθεσίας της χώρας. Αλλά ταξιδεύει το μυαλό μου, πως έφτασα εδώ από τα τετράποδα;

ανεστης είπε...

@Xavier
Δεν έχεις θαυμάσει το εκπληκτικό επίπεδο του τρόπου που διαλεγόμαστε στα "κοινωνικά μέσα"; Παιδαριώδες επίπεδο σχεδόν παντού. Είναι τυχαίο που έχουμε αυτό το επίπεδο πολιτικού λόγου νομίζεις; Τυχαίος και ο λαϊκισμός;